Author Topic: mk6 climate into 2006 mk5 gti  (Read 16703 times)

Offline jedi-knight83

  • Just look at my post count
  • ******
  • Thank You
  • -Given: 12
  • -Receive: 41
  • Posts: 1355
    • Cambridge Autogleam Detailing
Re: mk6 climate into 2006 mk5 gti
« Reply #30 on: March 01, 2015, 10:26:52 PM »

What cluster do you have? Looks really nice!!!

Mk6 gti



Sent from my iPhone using Tapatalk
Golf GTI DSG "ED30 Tribute" - RTech: 254bhp / 323lbft | MK6 GTI DSG S.Wheel | MK6 GTI speedo | MK6 climate | RCD510DAB | Bluetooth | Milltek Cat back | H&R Springs & Rear ARB | WALK | 19" BBS CH | MK7R 340mm brakes - INFO


Offline USBulldog

  • Always Involved
  • ****
  • Thank You
  • -Given: 5
  • -Receive: 3
  • Posts: 84
  • Has a beard!
    • Email
Re: mk6 climate into 2006 mk5 gti
« Reply #31 on: April 04, 2015, 08:30:36 AM »
Hey guys,
One thing confuses me about the wire swap a bit. I get that Pin 16 needs to go in to the Pin 20 slot and that Pin 20 stays removed. My car already has the "Auto" function on my '09 mk5 climatronic so i'm assuming it has the AQS fitted.
Do I need to do any other wire swaps for the AQS or just the 16 & 20 wires?

Cheers

Offline Shoduchi

  • Just look at my post count
  • ******
  • Thank You
  • -Given: 213
  • -Receive: 460
  • Posts: 4045
  • My Ride: http://www.mk5golfgti.co.uk/forum/index.php?PHPSESSID=26lvp89jn1pih4085meqscpeu6&/topic,95592.msg952042.html
Re: mk6 climate into 2006 mk5 gti
« Reply #32 on: April 04, 2015, 10:12:09 AM »
Hey guys,
One thing confuses me about the wire swap a bit. I get that Pin 16 needs to go in to the Pin 20 slot and that Pin 20 stays removed. My car already has the "Auto" function on my '09 mk5 climatronic so i'm assuming it has the AQS fitted.
Do I need to do any other wire swaps for the AQS or just the 16 & 20 wires?

Cheers
You don't have AQS fitted most likely. You'd have to have 2 LED lights on the air recirc button.

Climatronic is an auto-AC so all Climatronics have that auto function. Mine is a '09 mk5 as well and it doesn't have AQS fitted. Just some late mk5 Golf variants got them, that I know of. :smiley:


Offline USBulldog

  • Always Involved
  • ****
  • Thank You
  • -Given: 5
  • -Receive: 3
  • Posts: 84
  • Has a beard!
    • Email
Re: mk6 climate into 2006 mk5 gti
« Reply #33 on: April 04, 2015, 02:44:40 PM »
Hey guys,
One thing confuses me about the wire swap a bit. I get that Pin 16 needs to go in to the Pin 20 slot and that Pin 20 stays removed. My car already has the "Auto" function on my '09 mk5 climatronic so i'm assuming it has the AQS fitted.
Do I need to do any other wire swaps for the AQS or just the 16 & 20 wires?

Cheers
You don't have AQS fitted most likely. You'd have to have 2 LED lights on the air recirc button.

Climatronic is an auto-AC so all Climatronics have that auto function. Mine is a '09 mk5 as well and it doesn't have AQS fitted. Just some late mk5 Golf variants got them, that I know of. :smiley:

Ah then in that case I do have one fitted, it's a Variant and there are two led's on the button along with two symbols.
« Last Edit: April 04, 2015, 02:49:15 PM by USBulldog »

Offline Shoduchi

  • Just look at my post count
  • ******
  • Thank You
  • -Given: 213
  • -Receive: 460
  • Posts: 4045
  • My Ride: http://www.mk5golfgti.co.uk/forum/index.php?PHPSESSID=26lvp89jn1pih4085meqscpeu6&/topic,95592.msg952042.html
Re: mk6 climate into 2006 mk5 gti
« Reply #34 on: April 04, 2015, 07:53:01 PM »
Yeah, you have AQS.  :happy2:

Offline USBulldog

  • Always Involved
  • ****
  • Thank You
  • -Given: 5
  • -Receive: 3
  • Posts: 84
  • Has a beard!
    • Email
Re: mk6 climate into 2006 mk5 gti
« Reply #35 on: April 04, 2015, 08:00:13 PM »
Yeah, you have AQS.  :happy2:

Cool, so do I just need to move pin 16 to position 20 and finish there?
I'm going to the dealer on Tuesday to order the surround trim and do the swap next weekend.

Cheers

Offline Snake

  • Newbie
  • *
  • Thank You
  • -Given: 2
  • -Receive: 0
  • Posts: 2
Re: mk6 climate into 2006 mk5 gti
« Reply #36 on: May 18, 2015, 02:23:46 PM »
Ok thanks and did your old car have the econ button previously?

@Si_r32 are you able to explain which wires need swapping please.

i will pm what wires to change

Could you please pm me the wires changes
I have econ and change the 16 and 20 pin but the compressor wont work

Offline Softishman

  • Always Involved
  • ****
  • Thank You
  • -Given: 7
  • -Receive: 14
  • Posts: 273
    • Email
Re: mk6 climate into 2006 mk5 gti
« Reply #37 on: May 23, 2015, 08:53:00 PM »
Fitted it to my eddy yesterday!

Had a mk6 connector from wich i took the cable 20 (same colour as mk5 pin 16 bit with bigger connector)  to move to pin 20 om my mk5 harness. Kept the original small conector to be able to change back.

Voila! Works wit my Blaupunkt Philadelphia stereo!

Offline Softishman

  • Always Involved
  • ****
  • Thank You
  • -Given: 7
  • -Receive: 14
  • Posts: 273
    • Email
Re: mk6 climate into 2006 mk5 gti
« Reply #38 on: May 29, 2015, 03:25:53 PM »
I have a problem....

After about 20-50 sec, no air from my front vents when i turn down to coolest setting.... Everything else seems to work... Do i need to move wites from the other connectors aswell? Only moved one wire and disconntected one fram the black plug... I have 2 flaps in my air system in the car so i probably must parrallel wire them? Or could it just do with a basic setting?!

Offline Softishman

  • Always Involved
  • ****
  • Thank You
  • -Given: 7
  • -Receive: 14
  • Posts: 273
    • Email
Re: mk6 climate into 2006 mk5 gti
« Reply #39 on: May 29, 2015, 11:26:38 PM »
Now it works!!!

Did this!!
change:
Motors in parallel:
On C Connector (brown): Pin 7 connected to Pin 10 and Pin 8 connected to Pin 9


Offline ady-uk

  • Always Involved
  • ****
  • Thank You
  • -Given: 20
  • -Receive: 22
  • Posts: 161
    • Email
Re: mk6 climate into 2006 mk5 gti
« Reply #40 on: July 18, 2015, 09:10:48 PM »
I'm really struggling with this mod and can't get it to work :(

There are loads of guides, been scouring the net for ages but every one leaves guess work :(

Plug 'A' black
remove pin 16 and remove pin 20
put wire 16 in hole 20 and leave wire 20 loose.

Plug 'B'
pin 6 to pin 7
I already have a wire in pin 7
do I remove wire 7 and leave it out?

Plug 'C'
pin 7 to pin 10
I already have a wire in pin 10
do I remove wire 10 and leave that out?

Plug 'C'
pin 8 to pin 9
I already have a wire in pin 9
do I remove wire 9 and leave that out?

Sorry to bring this up again but if the above wires are to be 'joined'
I'd like to know.  I don't wish to just join wires and hope for no smoke :(

Also I'll need to fit Aie Quality Sensor later

Thats confusing too.
Some guides state connector 'C' but I think it means Connector 'A'
as it mentions the earlier 16 to 20 wire swap earlier on connector 'A'

Pin 1 to pin 20 - well that now has wire 16 in.
(or does it mean joined to the 'now floating wire 20' and not actually in the socket at all)

Pin 2 to  pin 19
That also already has a wire in pin 19 are these joined or what?
Pin 3 to pin 4  I think that is empty.

@Eddie-NL
If I buy a conversion loom off you, I hear you make them up.
Is it just a plug & play loom with all three plugs and sockets to simply pliug inline?


I'm pulling my hair out here....LoL

VW Golf 2.0 Gtd 140 4motion (2005)
Factory fitted: xenons, sunroof, heated leather seats, fold in mirrors with downlights,
Custom: Mk6 steering wheel, updated gateway, RNS510 remote boot pop, LED lighting.

Offline ady-uk

  • Always Involved
  • ****
  • Thank You
  • -Given: 20
  • -Receive: 22
  • Posts: 161
    • Email
Re: mk6 climate into 2006 mk5 gti
« Reply #41 on: August 06, 2015, 08:19:20 AM »
Cheers for help guys.....(insert sarcasm)

Still no idea, still unsuccessful, and no replies :(
VW Golf 2.0 Gtd 140 4motion (2005)
Factory fitted: xenons, sunroof, heated leather seats, fold in mirrors with downlights,
Custom: Mk6 steering wheel, updated gateway, RNS510 remote boot pop, LED lighting.

Offline Softishman

  • Always Involved
  • ****
  • Thank You
  • -Given: 7
  • -Receive: 14
  • Posts: 273
    • Email
Re: mk6 climate into 2006 mk5 gti
« Reply #42 on: August 06, 2015, 09:21:54 PM »
I really don't know. I've wrote down my fixes to my problems...  :sad1:

Offline Lyons

  • Just look at my post count
  • ******
  • Thank You
  • -Given: 22
  • -Receive: 31
  • Posts: 1089
    • Email
Re: mk6 climate into 2006 mk5 gti
« Reply #43 on: November 05, 2015, 08:43:33 AM »
I'm only getting round to fitting the Mk6 panel now despite it sitting in the glove box for 6 months! I have 1 query though, the bit below, does it actually mean swap the pins (as per the 16 and 20 swap) or does it actually mean connect the wires together?

Now it works!!!

Did this!!
change:
Motors in parallel:
On C Connector (brown): Pin 7 connected to Pin 10 and Pin 8 connected to Pin 9

Offline Lyons

  • Just look at my post count
  • ******
  • Thank You
  • -Given: 22
  • -Receive: 31
  • Posts: 1089
    • Email
Re: mk6 climate into 2006 mk5 gti
« Reply #44 on: November 05, 2015, 01:12:11 PM »
I plugged the Mk6 unit in first to check it and everything seemed to work?! What do all the wire swaps allow to happen?