Make a donation

Author Topic: How to: RNS-510 Speed Camera locations on the Map Display  (Read 76357 times)

Offline mortygttdi

  • Just look at my post count
  • ******
  • Thank You
  • -Given: 44
  • -Receive: 145
  • Posts: 2370
Re: How to: RNS-510 Speed Camera locations on the Map Display
« Reply #15 on: February 21, 2009, 09:52:46 pm »
arh that explains it then steve,  do you think it will be the same with the teleatlas dvd?  ive just ordered the 2009 disc with TMC but surely teleatlas wouldn't put the same protection on has what VW would????

Cheers anyway Steve

Darren

igram

  • Guest
Re: How to: RNS-510 Speed Camera locations on the Map Display
« Reply #16 on: March 11, 2009, 06:05:40 pm »
All seems to work, but I want to reorganise the new POI descriptions that have been set up (ie I want to get rid of the various MPH cameras and integrate into one.  How do you delete the new POI's

Offline SteveP

  • Just look at my post count
  • ******
  • Thank You
  • -Given: 117
  • -Receive: 340
  • Posts: 6005
    • My Project
Re: How to: RNS-510 Speed Camera locations on the Map Display
« Reply #17 on: March 13, 2009, 07:46:58 pm »
UPDATE

I have had a few questions about this so I thought it would be easier to post the details for everyone.

There is now a V4 mapping disc (Western Europe) available for the RNS-510, which from what I have seen is just a mapping data update.

The format of the disc is slightly different to the v3 discs so some of the process for creating POI's for speed camera's is different.

It is possible and I have been able to in the last couple of days to get it working, but it required a patched version of the POI inspector. These details can be found in various threads over on VWNavi.com. Be aware most of the details are in dutch or german so it's no an easy process.

An new version of the POI Inspector program is due out shortly with some additional features so the whole process should get easier in the near future.

HTH

StevePG  :happy2:

Offline SteveP

  • Just look at my post count
  • ******
  • Thank You
  • -Given: 117
  • -Receive: 340
  • Posts: 6005
    • My Project
Re: How to: RNS-510 Speed Camera locations on the Map Display
« Reply #18 on: April 26, 2009, 09:22:47 am »
Update 26/04/09

After much hair pulling I now have created a working v4 disc with the latest Speed camera POI's.  :rolleye:

I will being updating the guide over the next couple of weeks but if anyone is interested then please let me know and I will see what I can do to help in the mean time  :happy2:

Phil Mcavity

  • Guest
Re: How to: RNS-510 Speed Camera locations on the Map Display
« Reply #19 on: May 09, 2009, 05:16:18 pm »
Update 26/04/09

After much hair pulling I now have created a working v4 disc with the latest Speed camera POI's.  :rolleye:

I will being updating the guide over the next couple of weeks but if anyone is interested then please let me know and I will see what I can do to help in the mean time  :happy2:
Can you let me know please steve in one of these v4 discs . ta

Offline CocoPops

  • Won't Shut up.
  • *****
  • Thank You
  • -Given: 3
  • -Receive: 11
  • Posts: 596
    • Kennet Heath
    • Email
Re: How to: RNS-510 Speed Camera locations on the Map Display
« Reply #20 on: May 10, 2009, 09:36:04 am »
 :signIWS:
Used to Own: 2008 GTI Ed30 | ITG Intake | Miltek TBE System | Bluefin Stage 2 | 327bhp
On Order: 2017 Golf GTI Performance Pack 5dr DSG
Also own: 2016 Lotus Evora 400

Offline mortygttdi

  • Just look at my post count
  • ******
  • Thank You
  • -Given: 44
  • -Receive: 145
  • Posts: 2370
Re: How to: RNS-510 Speed Camera locations on the Map Display
« Reply #21 on: May 27, 2009, 05:18:39 pm »
I downloaded POI Inspector 3.5 and alls well now done 2 different discs and both went on fine.

Going to get V4 and sort that out now

Cheers for the how 2 again Steve

Darren

Offline xxx_mojo_xxx

  • Just look at my post count
  • ******
  • Thank You
  • -Given: 39
  • -Receive: 18
  • Posts: 1406
  • MUBster DUBster
    • Project MUBster DUBster Evolution
    • Email
Re: How to: RNS-510 Speed Camera locations on the Map Display
« Reply #22 on: June 07, 2009, 08:54:46 am »
I'd be interested as well plz.  My local VW dealers have just told me that my V4 disc has arrived - hurraaaaaaaaaaaaaah!

Can't believe how long it took them.

Offline mortygttdi

  • Just look at my post count
  • ******
  • Thank You
  • -Given: 44
  • -Receive: 145
  • Posts: 2370
Re: How to: RNS-510 Speed Camera locations on the Map Display
« Reply #23 on: June 07, 2009, 12:23:05 pm »
Local dealer principal just borrowed us a v4 disc to do the speed cams for him :happy2:

Darren

Offline xxx_mojo_xxx

  • Just look at my post count
  • ******
  • Thank You
  • -Given: 39
  • -Receive: 18
  • Posts: 1406
  • MUBster DUBster
    • Project MUBster DUBster Evolution
    • Email
Re: How to: RNS-510 Speed Camera locations on the Map Display
« Reply #24 on: June 08, 2009, 10:10:04 pm »
Picked up my V4 disc today.  Put it in..asked whether I wanted to update, selected YES, then something about temp or save, selected save.

After all of that..nothing really spectacular has changed.  Full postcodes searches are still not supported.  I guess some behind the scene updates to the maps have been made.

Anyone, know what has been updated/changed in the V4 disc...?  A bit of an anti-climax...  :confused:

Offline xxx_mojo_xxx

  • Just look at my post count
  • ******
  • Thank You
  • -Given: 39
  • -Receive: 18
  • Posts: 1406
  • MUBster DUBster
    • Project MUBster DUBster Evolution
    • Email
Re: How to: RNS-510 Speed Camera locations on the Map Display
« Reply #25 on: June 08, 2009, 10:43:40 pm »
Forgot to mention my V3 disc's title was "Volkswagen DVD Navigation".

The V4 one is titled "Volkswagen DVD Navigation CY" - wot's the CY for? Just intrigued as to what that means...

Offline Poppa Dom

  • Just look at my post count
  • ******
  • Thank You
  • -Given: 7
  • -Receive: 40
  • Posts: 1553
Re: How to: RNS-510 Speed Camera locations on the Map Display
« Reply #26 on: June 08, 2009, 10:48:53 pm »
Once you have mastered the process of updating POI's for speed camera locations then you can do Shell Stations for that beloved V-Power (or Tesco's for Super99) - http://www.gps-data-team.com/poi/united_kingdom/petrol/Shell_Petrol-UK.html Got these on my TomTom (I run TomTom software on my N95 8GB) - but process is exactly the same.

Offline mortygttdi

  • Just look at my post count
  • ******
  • Thank You
  • -Given: 44
  • -Receive: 145
  • Posts: 2370
Re: How to: RNS-510 Speed Camera locations on the Map Display
« Reply #27 on: June 09, 2009, 06:21:42 am »
Haw no! some thing else to put on this fantastic piece of technology...its not bad cos I get updates free of charge :jumping: so if a new disc comes out I just borrow it off local dealer who my mate works for and update the RNS and do a copy of the disc for the speed cams,  obviously the dealer gets a copy for his own use :innocent:

Darren

Offline monte

  • Just look at my post count
  • ******
  • Thank You
  • -Given: 116
  • -Receive: 134
  • Posts: 2747
  • Global Ruler
    • Deep-Shine Detail. Detailing-Wrapping-Tints. Lincoln.
  • My Ride: http://www.mk5golfgti.co.uk/forum/index.php/topic,67679.0.html
Re: How to: RNS-510 Speed Camera locations on the Map Display
« Reply #28 on: September 14, 2009, 11:58:30 pm »
Thanks Stevep :happy2: Ive got the V4 disc. Really needed the speed camera info. I will have a go at this 2mrw. :driver:

Offline monte

  • Just look at my post count
  • ******
  • Thank You
  • -Given: 116
  • -Receive: 134
  • Posts: 2747
  • Global Ruler
    • Deep-Shine Detail. Detailing-Wrapping-Tints. Lincoln.
  • My Ride: http://www.mk5golfgti.co.uk/forum/index.php/topic,67679.0.html
Re: How to: RNS-510 Speed Camera locations on the Map Display
« Reply #29 on: September 16, 2009, 11:26:46 am »
Hi Steve! can you tell me where i can get the list of speed cameras from mate :happy2: