Author Topic: Radiator fans starts running intermittent  (Read 67 times)

Offline o-kruse

  • Can't Read PM's Yet!
  • *
  • Thank You
  • -Given: 1
  • -Receive: 0
  • Posts: 6
Radiator fans starts running intermittent
« on: August 14, 2019, 12:51:50 AM »
Hi.
I have a problem with both radiator fans start running intermittent max speed, without no reson and draining battery in minutes.
This with cold engine and also warm sometimes.
have been able to trigger condition by starting engine and then turn off after a minute or a few.
has anyone any experiance with this?

Offline muff1991

  • Won't Shut up.
  • *****
  • Thank You
  • -Given: 5
  • -Receive: 46
  • Posts: 686
Re: Radiator fans starts running intermittent
« Reply #1 on: August 14, 2019, 09:59:05 AM »
I had a similar issue on my old mk4 gti. Turned out to be one of the temperature switches. Try to get yours scanned with VCDS and see if anything flags up. If not, I’d look into the fan switch and coolant temperature sensor.


Sent from my iPhone using Tapatalk

Offline o-kruse

  • Can't Read PM's Yet!
  • *
  • Thank You
  • -Given: 1
  • -Receive: 0
  • Posts: 6
Re: Radiator fans starts running intermittent
« Reply #2 on: August 14, 2019, 12:34:44 PM »
I had a similar issue on my old mk4 gti. Turned out to be one of the temperature switches. Try to get yours scanned with VCDS and see if anything flags up. If not, I’d look into the fan switch and coolant temperature sensor.


Sent from my iPhone using Tapatalk

I have got it scanned at VAG workshop and they said no errors, hope they know what to look for?
Have changed complete fan assy, including fan switch which is in fan housing.
We changed one sensor on left hand, no change.

I read about one more under the Generator by waterpump, so ordered one and will try to change that one also.
Do you know if the VCDS can read a intermittent fault, meaning that is it able to register a previous fault that is ok when scanning?
« Last Edit: August 14, 2019, 12:38:13 PM by o-kruse »