Author Topic: How to, Midline to highline retrofit  (Read 39880 times)

Offline LouCyffer

  • Won't Shut up.
  • *****
  • Thank You
  • -Given: 36
  • -Receive: 63
  • Posts: 875
Re: How to, Midline to highline retrofit
« Reply #15 on: August 24, 2011, 09:32:39 PM »
I have a set of Highline clocks from a 2007 Jetta TDI 947B wanted to put them into my 2005 Golf TDI

Do you mean 974 cluster? I've not heard of a 947 one. If so, Kalu on this forum can help. He retrofitted a 974 highline for me.
Black 2008 5 door GTI. Leather, DSG, ipod prep, 18" Monzas. Retrofitted: Cruise, PDC, RNS510, 729 Skoda Bluetooth (thanks SteveP), MFSW buttons (thanks MortyGTTDi), Armrest & vents, covered cupholder, Highline (thanks Kalu), Polar FIS+ (thanks Richn), Reversing camera (thanks MortyGTTDi)

Offline stevw1

  • Always Involved
  • ****
  • Thank You
  • -Given: 5
  • -Receive: 12
  • Posts: 242
    • Email
Re: How to, Midline to highline retrofit
« Reply #16 on: August 24, 2011, 09:36:36 PM »
I have a set of Highline clocks from a 2007 Jetta TDI 947B wanted to put them into my 2005 Golf TDI

Do you mean 974 cluster? I've not heard of a 947 one. If so, Kalu on this forum can help. He retrofitted a 974 highline for me.

Yeah sorry 974 B. My bad=Typo !!
Would like to do this mod too, has the R look about it  :happy2:

Offline ianc1990

  • Taking part
  • ***
  • Thank You
  • -Given: 0
  • -Receive: 1
  • Posts: 30
    • Email
Re: How to, Midline to highline retrofit
« Reply #17 on: September 04, 2011, 03:37:10 PM »
great write up!

When I did mine, I had a small problem with matching the cluster up to the ECU and my car wouldnt start!  Didnt realise at first and I nearly pood myself!

Thankfully I found out what the problem was and quickly fixed the issue!

Offline Metadata

  • Can't Read PM's Yet!
  • *
  • Thank You
  • -Given: 0
  • -Receive: 0
  • Posts: 4
Re: How to, Midline to highline retrofit
« Reply #18 on: September 08, 2011, 09:40:46 PM »
Hi James,

Great write up very detailed, I just ordered a 972A cluster from ebay in the states. Should arrive next week, can't wait the MFA+ looks the business.

Offline sevano

  • Just Arrived
  • **
  • Thank You
  • -Given: 1
  • -Receive: 0
  • Posts: 12
Re: How to, Midline to highline retrofit
« Reply #19 on: September 15, 2011, 03:54:02 PM »
Finally, did my mid to highline conversion and the whole operation went thru without a blip!
Simply love the new look! nagivation included!
The only problem is, I realised that the "convenience menu" is missing from the settings list.
Is it because my car is not equipped with this, or did I missed out any steps.
If former, what do I need to do to get it in. Change the central electronics module?

Offline Eddie-NL

  • Trader - 2014
  • Just look at my post count
  • *
  • Thank You
  • -Given: 0
  • -Receive: 302
  • Posts: 2635
  • My Ride: http://www.mk5golfgti.co.uk/forum/index.php/topic,56721.0.html
Re: How to, Midline to highline retrofit
« Reply #20 on: September 15, 2011, 06:19:00 PM »
you need a highend convenience module
Genuine VCDS VAG-COM HEX-USB + Genuine Vag Commander + Genuine VAG Tacho + Genuine VAG CAN PRO  + RNS Manager for Video in Motion and New Pin Code for RNS510


Cluster and Key coding

Location Great Yarmouth


Retrofits fitted by me see my members rides

Offline sevano

  • Just Arrived
  • **
  • Thank You
  • -Given: 1
  • -Receive: 0
  • Posts: 12
Re: How to, Midline to highline retrofit
« Reply #21 on: September 16, 2011, 01:10:39 AM »
Thanks Ed! Any idea what's the part number?

Offline Eddie-NL

  • Trader - 2014
  • Just look at my post count
  • *
  • Thank You
  • -Given: 0
  • -Receive: 302
  • Posts: 2635
  • My Ride: http://www.mk5golfgti.co.uk/forum/index.php/topic,56721.0.html
Re: How to, Midline to highline retrofit
« Reply #22 on: September 16, 2011, 10:39:16 PM »
depends on how many doors your car has and what year.

what is your current one

there is also a chance you have a highend one but it has been coded not to display.
Genuine VCDS VAG-COM HEX-USB + Genuine Vag Commander + Genuine VAG Tacho + Genuine VAG CAN PRO  + RNS Manager for Video in Motion and New Pin Code for RNS510


Cluster and Key coding

Location Great Yarmouth


Retrofits fitted by me see my members rides

Offline sevano

  • Just Arrived
  • **
  • Thank You
  • -Given: 1
  • -Receive: 0
  • Posts: 12
Re: How to, Midline to highline retrofit
« Reply #23 on: September 17, 2011, 09:21:58 AM »
depends on how many doors your car has and what year.

what is your current one

there is also a chance you have a highend one but it has been coded not to display.

Mine is a 06 5-dr. Let me go get my installer to find out the PN. keeping my fingers crossed its just a case of not coded. Thanks again!

Offline lingenfelter

  • Always Involved
  • ****
  • Thank You
  • -Given: 2
  • -Receive: 3
  • Posts: 68
    • Email
Re: How to, Midline to highline retrofit
« Reply #24 on: December 12, 2011, 12:06:14 PM »
I would like you help here guys..
My midline cluster has VAG number: 1K6 920 864.
Can i upgrate it to highline and what part number should it be?
Can i do it with VCDS ang VAG Commander or do i have to visit  VW?  :party:

Offline Eddie-NL

  • Trader - 2014
  • Just look at my post count
  • *
  • Thank You
  • -Given: 0
  • -Receive: 302
  • Posts: 2635
  • My Ride: http://www.mk5golfgti.co.uk/forum/index.php/topic,56721.0.html
Re: How to, Midline to highline retrofit
« Reply #25 on: December 13, 2011, 05:45:31 PM »
You can do it with Genuine Vag commander (not the cheap ones on ebay)
Or the dealer with a new cluster

you want 1K6 920 874
Genuine VCDS VAG-COM HEX-USB + Genuine Vag Commander + Genuine VAG Tacho + Genuine VAG CAN PRO  + RNS Manager for Video in Motion and New Pin Code for RNS510


Cluster and Key coding

Location Great Yarmouth


Retrofits fitted by me see my members rides

Offline lingenfelter

  • Always Involved
  • ****
  • Thank You
  • -Given: 2
  • -Receive: 3
  • Posts: 68
    • Email
Re: How to, Midline to highline retrofit
« Reply #26 on: December 14, 2011, 06:08:14 AM »
You can do it with Genuine Vag commander (not the cheap ones on ebay)
Or the dealer with a new cluster

you want 1K6 920 874

Thanks Eddie!
Now i have to find a 1K6 920 874 cluster.
Does anyone know where to look for it?
Jim.

Offline LouCyffer

  • Won't Shut up.
  • *****
  • Thank You
  • -Given: 36
  • -Receive: 63
  • Posts: 875
Re: How to, Midline to highline retrofit
« Reply #27 on: December 14, 2011, 06:43:07 AM »
German eBay seems to be the place where this sort of thing turns up. Post a thread in our Wanted section as well.
Black 2008 5 door GTI. Leather, DSG, ipod prep, 18" Monzas. Retrofitted: Cruise, PDC, RNS510, 729 Skoda Bluetooth (thanks SteveP), MFSW buttons (thanks MortyGTTDi), Armrest & vents, covered cupholder, Highline (thanks Kalu), Polar FIS+ (thanks Richn), Reversing camera (thanks MortyGTTDi)


Offline skard

  • Just look at my post count
  • ******
  • Thank You
  • -Given: 5
  • -Receive: 245
  • Posts: 2672
  • My Ride: http://www.mk5golfgti.co.uk/forum/index.php/topic,62636
Re: How to, Midline to highline retrofit
« Reply #29 on: December 14, 2011, 09:07:42 AM »
If you're finding it hard to source a UK cluster, also enquire with retek.de but make sure it's a unit in MPH.
Used to have Edition 30 - number 009 and a GT TDI 140.
Now have an S4 B8 Avant (stage 2)