Author Topic: How to, Midline to highline retrofit  (Read 39878 times)

Offline Eddie-NL

  • Trader - 2014
  • Just look at my post count
  • *
  • Thank You
  • -Given: 0
  • -Receive: 302
  • Posts: 2635
  • My Ride: http://www.mk5golfgti.co.uk/forum/index.php/topic,56721.0.html
Re: How to, Midline to highline retrofit
« Reply #30 on: December 14, 2011, 06:47:18 PM »
If you're finding it hard to source a UK cluster, also enquire with retek.de but make sure it's a unit in MPH.

He has a 864 now so retek.de should have plenty of euro 974
Genuine VCDS VAG-COM HEX-USB + Genuine Vag Commander + Genuine VAG Tacho + Genuine VAG CAN PRO  + RNS Manager for Video in Motion and New Pin Code for RNS510


Cluster and Key coding

Location Great Yarmouth


Retrofits fitted by me see my members rides

Offline skard

  • Just look at my post count
  • ******
  • Thank You
  • -Given: 5
  • -Receive: 245
  • Posts: 2672
  • My Ride: http://www.mk5golfgti.co.uk/forum/index.php/topic,62636
Re: How to, Midline to highline retrofit
« Reply #31 on: December 14, 2011, 06:53:57 PM »
Very true, Ed.

The problem with Retek is that you pay a premium, and I'm not sure what the going rate is for coding x73/74 clocks these days?
Used to have Edition 30 - number 009 and a GT TDI 140.
Now have an S4 B8 Avant (stage 2)

Offline LouCyffer

  • Won't Shut up.
  • *****
  • Thank You
  • -Given: 36
  • -Receive: 63
  • Posts: 875
Re: How to, Midline to highline retrofit
« Reply #32 on: December 14, 2011, 09:14:53 PM »
Very difficult to code a used 74 cluster. Dealers can't unless it's a brand new one. The only guy on here that can do this is Kalu, who retrofitted my 974 highline. Fantastic guy & very helpful. Drop him a pm, he may well be able to help/advise you
Black 2008 5 door GTI. Leather, DSG, ipod prep, 18" Monzas. Retrofitted: Cruise, PDC, RNS510, 729 Skoda Bluetooth (thanks SteveP), MFSW buttons (thanks MortyGTTDi), Armrest & vents, covered cupholder, Highline (thanks Kalu), Polar FIS+ (thanks Richn), Reversing camera (thanks MortyGTTDi)

Offline lingenfelter

  • Always Involved
  • ****
  • Thank You
  • -Given: 2
  • -Receive: 3
  • Posts: 68
    • Email
Re: How to, Midline to highline retrofit
« Reply #33 on: December 25, 2011, 05:35:55 PM »
Hi everybody and Merry Christmas!
Does anyone know if a dashboard with VAG number: 1K6 920 864
supports Micronas CDC 3217 / 3297 / 3272 MCUs  or NEC MCU + 24C32?
I want to buy the appropriate hardware in order to reprofit it myself :stupid:
Thanks :tree:

Offline djones80

  • Just Arrived
  • **
  • Thank You
  • -Given: 4
  • -Receive: 0
  • Posts: 12
Re: How to, Midline to highline retrofit
« Reply #34 on: December 25, 2011, 10:52:03 PM »
Happy Christmas  :santa: every one!!

If possible, I'd like some advice about my midline to highline upgrade.
I've read everything I can find about it on this and other forums, but I keep getting myself confused.
I currently have a 1K0 920 960 Midline dash in the car at the mo. I think I need a 1K0 920 970 for a highline upgrade (I have a GT TDI, not as easy to find as petrol  :sad1: ).  I know that any clocks after 06 need to be done by VW (or a couple of guys on here).
So, can I conceivably look for any highline clock on fleabay, as long as they're manufactured before 2006? Or would I need 1K0 920 970 for me?
Any help would be greatly appreciated :driver:
Also, does Vag Can Commander require another lead? I have VCDS Hex+Can at the mo, and don't want to buy another lead just for this mod!

Thanks,

Dave  :smiley:
VW Golf Mk5 GT TDI
Just bought it, and now starting to mod :)

Offline kalu

  • Always Involved
  • ****
  • Thank You
  • -Given: 4
  • -Receive: 9
  • Posts: 75
    • Email
Re: How to, Midline to highline retrofit
« Reply #35 on: December 26, 2011, 02:51:49 PM »
Hi everybody and Merry Christmas!
Does anyone know if a dashboard with VAG number: 1K6 920 864
supports Micronas CDC 3217 / 3297 / 3272 MCUs  or NEC MCU + 24C32?
I want to buy the appropriate hardware in order to reprofit it myself :stupid:
Thanks :tree:

It uses Micronas CDC processor.

Offline lingenfelter

  • Always Involved
  • ****
  • Thank You
  • -Given: 2
  • -Receive: 3
  • Posts: 68
    • Email
Re: How to, Midline to highline retrofit
« Reply #36 on: January 03, 2012, 06:10:21 AM »
Does anyboby knows if i buy a new cluster comes with the immo pin?
So if i have a cluster and the code, i just need micronas programmer and vag can commander?
Is it the same for a used cluster that comes with the code too?
Thnaks!

Offline kalu

  • Always Involved
  • ****
  • Thank You
  • -Given: 4
  • -Receive: 9
  • Posts: 75
    • Email
Re: How to, Midline to highline retrofit
« Reply #37 on: January 03, 2012, 09:07:09 AM »
No they don't supply login code with new clusters :-(

Offline RedRobin

  • Just look at my post count
  • ******
  • Thank You
  • -Given: 376
  • -Receive: 437
  • Posts: 16618
  • BIALI Motorsport's Chief Horn Blower
Re: How to, Midline to highline retrofit
« Reply #38 on: April 12, 2012, 09:54:52 AM »
depends on how many doors your car has and what year.

what is your current one

there is also a chance you have a highend one but it has been coded not to display.


....Is that just the convenience module that might not have been coded to display, or the Midline 'puter?

How do I find out what version my Midline is? My GTI is a July 05 build and so a 06 spec build apparently.


On facebook: https://www.facebook.com/robin.procter.50

Throbbin' Red Mk5 GTI DSG with too many mods to list - Have Fun but Safe Journeys!

Offline GrayMK5GTI

  • Global Moderator
  • Just look at my post count
  • *
  • Thank You
  • -Given: 127
  • -Receive: 245
  • Posts: 4166
Re: How to, Midline to highline retrofit
« Reply #39 on: April 12, 2012, 11:56:06 AM »
depends on how many doors your car has and what year.

what is your current one

there is also a chance you have a highend one but it has been coded not to display.


....Is that just the convenience module that might not have been coded to display, or the Midline 'puter?

How do I find out what version my Midline is? My GTI is a July 05 build and so a 06 spec build apparently.

Hi Robin,

IIRC you can find it through VCDS (perhaps JKM would do it for a pack of Mcvitties finest  :grin:)

Graeme
NOW: 2015 Golf R DSG 5 Door, Lapiz Blue, 19s, Discover Nav, Reversing Camera
GONE:2007 Black GTI Edition 30 3dr

Offline RedRobin

  • Just look at my post count
  • ******
  • Thank You
  • -Given: 376
  • -Receive: 437
  • Posts: 16618
  • BIALI Motorsport's Chief Horn Blower
Re: How to, Midline to highline retrofit
« Reply #40 on: April 12, 2012, 11:57:38 AM »
^^^^
Brilliant idea! I'm literally off to JKM very shortly  :drinking:


On facebook: https://www.facebook.com/robin.procter.50

Throbbin' Red Mk5 GTI DSG with too many mods to list - Have Fun but Safe Journeys!

Offline GrayMK5GTI

  • Global Moderator
  • Just look at my post count
  • *
  • Thank You
  • -Given: 127
  • -Receive: 245
  • Posts: 4166
Re: How to, Midline to highline retrofit
« Reply #41 on: April 12, 2012, 02:29:29 PM »
^^^^
Brilliant idea! I'm literally off to JKM very shortly  :drinking:

Glad I could have been some assistance, + thanks for the THANKS :smiley:
NOW: 2015 Golf R DSG 5 Door, Lapiz Blue, 19s, Discover Nav, Reversing Camera
GONE:2007 Black GTI Edition 30 3dr

Offline Phil Miller

  • Won't Shut up.
  • *****
  • Thank You
  • -Given: 86
  • -Receive: 34
  • Posts: 744
    • Email
Re: How to, Midline to highline retrofit
« Reply #42 on: April 12, 2012, 07:20:32 PM »
This is a very useful guide :happy2:
2004 Golf 5dr TDI, 140 remap, GTI front bumper, skirts, highline cluster, 18in wheels, jamax coilovers, winter pack
WANTED HIGHLINE CCM AND CECM PLEASE PM ME IF YOU CAN HELP

Offline jameelno1

  • Always Involved
  • ****
  • Thank You
  • -Given: 16
  • -Receive: 8
  • Posts: 249
  • TDI Power
Re: How to, Midline to highline retrofit
« Reply #43 on: April 17, 2012, 11:59:59 PM »
i have 1K0 920 950 L clocks what number do i need for high line clocks btw my car is a 2004 1.9 tdi
golf mk5 1.9 tdi

Offline Phil Miller

  • Won't Shut up.
  • *****
  • Thank You
  • -Given: 86
  • -Receive: 34
  • Posts: 744
    • Email
Re: How to, Midline to highline retrofit
« Reply #44 on: April 18, 2012, 12:03:59 AM »
i have 1K0 920 950 L clocks what number do i need for high line clocks btw my car is a 2004 1.9 tdi

ideally you would need 1k0 920 970 but you can also use 971 and 972    :happy2:
2004 Golf 5dr TDI, 140 remap, GTI front bumper, skirts, highline cluster, 18in wheels, jamax coilovers, winter pack
WANTED HIGHLINE CCM AND CECM PLEASE PM ME IF YOU CAN HELP